Architecture of the Games

Architecture of the Games is in augustus 2013 gestart met als doel architecten en andere geïnteresseerden te informeren over ruimtelijk ontwerp binnen de Olympische Spelen. We schrijven voornamelijk over stedenbouw, landschapsontwerp, architectuur en infrastructuur. Daarnaast besteden we aandacht aan de visuele identiteit van de Olympische Spelen.

Eens in de 4 jaar zijn alle ogen gericht op één evenement; de Olympische Spelen. Op dit podium wil elke atleet schitteren en wil elke gaststad zich van zijn beste kant laten zien. De architectuur van de venues wordt hiervoor vaak als middel gebruikt en is daardoor mede beeldbepalend voor het evenement. Denk aan de tent-achtige dakconstructie van het Olympisch Stadion in München. (Frei Otto, 1972) Of het indrukwekkende ‘Bird’s Nest’ in Beijing. (Herzog & De Meuron en Ai Weiwei, 2008)

Op Architecture of the Games leest u het laatste nieuws aangevuld met analyses en verslagen van bezoeken aan (voormalige) gaststeden. We volgen steden vanaf de eerste kandidaatstelling, tijdens het bid-proces en vervolgens tijdens de voorbereidingen in aanloop naar de Spelen. Tenslotte beschrijven we na afloop over het erfenis die de Spelen in de stad achterlaat.

Momenteel is Architecture of the Games de enige website die volledig aan dit onderwerp gewijd is. We zijn in de afgelopen jaren snel gegroeid, in 2017 bezochten bezoekers uit meer dan 160 landen onze website.

www.architectureofthegames.net
@archofthegames
www.facebook.com/architectureofthegames

©2009-2023 Martijn Giebels