Olympisch Park Londen; toen – nu – straks

De herontwikkeling van wat nu het Queen Elizabeth Park heet gepakt in 4 beelden:

JasonHawkes-022

Gedeeltelijk ongebruikt industriegebied ten noord-oosten van de stad. De rivier en bodem zijn zwaar vervuild.

Dezeen_Olympic_Park_overview

Tijdens de Olympische Spelen.

_67899875_6

Het Olympisch park nu; Tijdelijke venue’s zoals het hockeystadion en de basketbal arena zijn ontmanteld. De tijdelijke tribunes van het Aquatics centre zijn verwijderd waardoor het indrukwekkende dak [ontwerp van Zaha Hadid] eindelijk volledig te zien is.

ukolympic-ed01

Het Olympisch park over 20 jaar. Een stadspark met ruimte voor wonen, werken en natuurlijk sport. Het zwembad is over een jaar publiekelijk toegankelijk maar word ook nog gebruikt voor wedstrijden. Rondom het Velodrome komen verschillende voorzieningen voor fietsers zoals een mountainbike baan. De Copperbox blijft in gebruik als sporthal. Het Olympisch stadion wordt vanaf 2016 gebruikt door West Ham. Hiertoe dienen eerst enkele aanpassingen gedaan te worden. Het dak wordt vernieuwd en de tribunes van de onderste ring krijgen een schuifconstructie waardoor ze tijdens voetbalwedstrijden dicht op het veld gezet kunnen worden, maar het stadion ook nog voor atletiek [zoals het WK in 2017] gebruikt kan worden.

westhamseats

Hieronder een filmpje waarin de transformatie van het park in het afgelopen jaar duidelijk zichtbaar is.

Over  8 weken, precies een jaar na de opening van de Spelen, wordt het eerste deel van het Queen Elizabeth Park geopend.

Foto’s Olympisch park via http://www.gamesbids.com/forums/topic/22012-legacy-mode/page-15#entry395441

Geef een reactie