Queen Elizabeth Olympic Park; December 2013

Queen Elizabeth Olympic Park

IMG_1619edit

Enkele foto’s uit het noordelijke gedeelte van het park. Rondom het Velodrome wordt het Lee Valley VeloPark aangelegd. Vanaf maart 2014 is in dit gedeelte van het park ruimte voor diverse fietssporten (weg- en baanwielrennen, mountainbike en BMX) Volgend voorjaar wordt ook het zuidelijke gedeelte van het QEOP geopend.

 

Olympic Stadium / Aquatics Centre

IMG_1670edit

Het Olympisch Stadion, het Aquatics Centre en de ArcelorMittal Orbit (uitkijktoren en grootste kunstwerk in het V.K. van Anish Kapoor)  staan in het ‘South Park’.

Het stadion wordt momenteel getransformeerd in een voetbal/atletiek stadion. De eerste fase, het vervangen van het dak, is in 2015 afgerond. Onlangs zijn de iconische lichtmasten verwijderd. Na het WK Rugby in 2015 begint de tweede fase van de werkzaamheden. De eerste ring wordt gesloopt en vervangen door een uitschuifbare tribune. Zo kan tijdens voetbalwedstrijden het publiek dicht op het veld zitten, terwijl tijdens atletiek evenementen de tribunes teruggeschoven worden waardoor ruimte ontstaat voor de 400m baan. Opmerkelijk is dat in de oorspronkelijke plannen de tweede ring (staal) verwijderd zou worden waardoor een klein stadion (eerste ring, van beton) over zou blijven. Vanaf de zomer van 2016 is het stadion de thuisbasis van West Ham United.

In het afgelopen jaar zijn de twee tijdelijke tribunes van het Aquatics Centre verwijderd waardoor het spectaculaire dak (ontwerp Zaha Hadid) nu ook van buiten zichtbaar is. Vanaf komend voorjaar is het zwembad door iedereen te gebruiken.

 

Olympic Village (East Village)

IMG_1678edit

Eind november zijn de eerste bewoners in het voormalige Olympische dorp getrokken. De kamers waar eerst atleten sliepen zijn omgebouwd tot appartementen.

©2009-2024 Martijn Giebels