Architecture of the Games

Een half jaar geleden ben ik een nieuwe website begonnen waarin twee passies van mij samenkomen; architectuur en de Olympische Spelen.

In de periode 2005 t/m 2012 heb ik de voorbereidingen op de Olympische Spelen in Londen intensief gevolgd. (ook op deze blog) Vervolgens heb ik de Spelen in de zomer van 2012 ter plekke ervaren en beleefd. In deze jaren is mijn fascinatie voor de organisatorische kant van dit complexe evenement gegroeid. Naast de stedenbouwkundige, landschappelijke en architectonische ontwerpen, spreken ook onderwerpen als het grafische concept dat iedere Spelen een uniek en eigen gezicht geeft, oplossingen voor het transport vraagstuk en de erfenis die het evenement achterlaat mij erg aan.

Er wordt veel geschreven en gepubliceerd over deze thema’s, maar deze berichten staan verspreidt bij diverse media. Ik ben met Architecture of the Games begonnen om nieuws, ontwerpen en analyses te verzamelen. In de toekomst zal ik de blog steeds meer aanvullen met eigen artikelen en verslagen van bezoeken aan (voormalige) Olympische locaties.

 

www.architectureofthegames.net
Twitter: @archofthegames

©2009-2024 Martijn Giebels