Zaterdag 5 november: Pecha Kucha over Architecture of the Games

Komende zaterdag (5 november) ben ik één van de sprekers tijdens een Pecha Kucha middag georganiseerd door de Stichting Kunst Boven het Maaiveld.

 


Zaterdag 5 november
Vanaf 15:00: Pecha Kucha + muzikale intermezzo’s
PET-paviljoen, Blekerstraat 103, 7513DT Enschede
www.kunstbovenhetmaaiveld.nl

Jurgen Kuipers
Ontwerper in de brede zin van het woord. Hij maakt wereldwijd furore met zijn creatie Sawyer, de lowrider fiets met houten frame. Jurgen heeft een fascinatie voor bouwdozen en vehikels. Zijn objecten geven blijk van een groot gevoel voor stijl, vormgeving, humor, en zijn vakkundigheid in materiaalgebruik.

Edwin Dertien
Universitair docent Creative Technology en tevens werkzaam bij ASSortiMENS te Oldenzaal dagbesteding voor autistische jongeren en jong volwassenen. AWE Goosebumps van Edwin Dertien en Kristin Neidlinger onlangs te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven. Een kippenvel pak die je persoonlijke emoties zichtbaar maakt en omzet in data. Hij komt over zijn kunstprojecten vertellen.

Martijn Giebels
Architect en oprichter van Architecture of the Games een website die volledig gewijd is aan ruimtelijk, architectonisch en grafisch ontwerp binnen de Olympische Spelen. Publiceerde afgelopen zomer tevens een magazine over deze onderwerpen in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Danielle Spoelman
Beeldend kunstenaar en Beeldbinder. Naast kunst maken en schrijven wil zij kunst en mens verbinden. In haar tekenwerk onderzoekt zij het spanningsveld tussen bewust en open leven en ‘comfortably numb’ zijn, aangenaam verdoofd. Ze werkt in diverse media maar is bovenal tekenaar omdat ‘de getekende lijn’ ontstaat door een evenwichtig samenspel van de 3H’s; hoofd, hart en hand en het meest direct in contact staat met het voor ons onzichtbare maar o zo belangrijke onbewuste.

Jeroen Eenink, Jorn Westeneng & Thijs van Beek
Studenten van Saxion presenteren hun onderzoek plekken in de stad als het Robsonpark. Zogenaamde pauzelandschappen zijn een tool voor de stadsontwikkeling en type opdracht voor architecten en stedenbouwers.

Christel Burghoorn
Beeldend kunstenaar gespecialiseerd in gebrandschilderd glas in lood, en oprichter van voorheen Enjoy the Crisis Toonzaal voor Kunst, en meer recent Enjoy the Crisis Grow your own Food, toont en vertelt over haar glas in lood kunstwerken, en haar passie voor wild plukken, koken en (stads)tuinieren.

Roderik Rodenburg
Maakt filmportretten. Het onvoltooide portret van Wieger Slothouber wordt getoond in het PET Paviljoen bij de eerst volgende tentoonstelling.


©2009-2024 Martijn Giebels