Dubai [2/3] Jumeirah, Satwa, Al Safa, Al Wasl

IMG_4950_blog

Door de toenemende welvaart (o.a. na de vondst van olie) steeg het inwonersaantal van Dubai sterk. Het stad breidde zich vooral in zuidelijke richting (langs de kust) uit. De Sheikh Zayed Road is de hoofdweg die de stad van noord tot zuid verbind. Langs deze weg staan de vele wolkenkrabbers die de skyline van Dubai vormen. Achter deze wolkenkrabbers gaat een andere wereld schuil. Stukken onbebouwde woestijn worden afgewisseld met grote vlakken lage, eentonige woningen. Maar in dit deel ook leuke wijkjes zoals bijvoorbeeld Al Satwa met zijn vele Indische inwoners.

Voor dit enorme gebied zijn ambitieuze plannen gemaakt (link) waarvan ik me afvraag of deze ooit gerealiseerd gaan worden. Lees verder voor foto’s uit dit gebied.

DSCN5448_blog

DSCN5452_blog

DSCN6188_blog

De Sheikh Zayed Road verbind niet alleen de stad, maar scheidt deze ook in een westelijk en oostelijk deel. (voetgangers kunnen alleen oversteken ter plaatse van een metrostation)

De metro van Dubai is volledige geautomatiseerd. Het grootste deel van het traject is bovengronds, alleen ter plaatste van Bur Dubai en Deira duiken de treinen ondergronds.

IMG_4939_blog

Emirates Towers

IMG_4954_blog_ps

Nog geen 200m vanaf de de Sheikh Zayed Road ziet de stad er heel anders uit. De wolkenkrabbers staan in één rij langs de weg.

IMG_4955_blog

IMG_4693_blog

IMG_4675_blog

Jumeirah Mosque; de enige moskee in Dubai die door niet-moslims te bezoeken is.

IMG_4975_blog

Iranian Hospital

DSCN5660_blog

Jumeirah Beach Park

IMG_4987_blog

IMG_5018_blog

Al Safa Park; Het central park van Dubai (hoezo woestijn?).

©2009-2024 Martijn Giebels